Klief, Voeding in de gezondheidszorg - Over Eten #108
June 20, 202401:12:39

Klief, Voeding in de gezondheidszorg - Over Eten #108

Nick Marlein is een kerel die ik al ken uit de tijd dat we nog in bands speelden na onze schooltijd. We liepen elkaar tegen het lijf op optredens in de lokale jeugdhuizen en festivals, maar ook in de wandelgangen van onze school. Hij studeerde verpleegkunde en waar ik niets deed met mijn diploma, werkte hij zich steeds verder op. Ondertussen mag ik hem mijnheer directeur noemen, want hij is directeur van Klief, vroeger gekend als BZIO of "den IMBO" in Oostende, misschien wel het mooist gelegen ziekenhuis van ons land. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor De Koninklijke Villa in Oostende en het Zeepreventorium in De Haan.

Nick is niet enkel verpleegkundige, directeur en muziekliefhebber, hij is ook nog eens een foodie en koos binnen de context van het ziekenhuis voor een radicaal lokale aanpak. We hebben het in deze aflevering over dat beleid, een therapiekeuken als deel van revalideren en het werk die met jongeren met obesitas gebeurt in De Haan.

Een ongelofelijke blik achter de schermen van een zorginstelling, die hopelijk als vuurtoren de weg wijst binnen de sector naar een beter voedingsbeleid voor elk ziekenhuis en elke patient.

Meer info over Klief (BZIO) en het Zeepreventorium vind je hier:

▸ https://www.bzio.be/

▸ https://www.klief.be/

▸ https://www.zeepreventorium.be/nl

Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

Schrijf je hier gratis in!

▸ https://overeten.substack.com

Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

▸ http://www.overetenpodcast.be

▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/heartofagave

▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

Goesting in iets anders?

Sinds kort heb ik een nieuwe podcast erbij, in het Oostends! Oostende Verteld is een podcast naar het gelijknamige boek van Karel Jonckheere, waarbij ik de verhalen afstofte, vertaalde naar het sappige Oostends en ze nieuw leven gaf door middel van muziek en geluidsfragmenten. 

▸ http://www.oostendeverteld.be