Grondwitloof, Thomas Cools - Over Eten #98
February 01, 202401:22:11

Grondwitloof, Thomas Cools - Over Eten #98

Geen Belgischer groente, ook al is er weinig groen aan, dan ons witloof. Behalve het feit dat er grondwitloof en waterkweek bestaat en dat de kroppen in het donker groeien, weet ik eigenlijk niets van witloof.

Sjanse dus dat Hanne Pluim me vertelde over Thomas Cools, een vierde generatie grondwitloofboer uit Zemst, die niet alleen witloof kweekt, maar ook witloofkroketjes ontwikkelde met reststromen uit zijn bedrijf en daar een food waste award voor pakte, maar ook nog eens internationaal ambassadeur is voor Goesting, het project van Toerisme Vlaanderen om de wereld goesting te doen krijgen om van Vlaanderen te proeven.

1 februari start ook de "Week van het Witloof", dus als dit alles geen perfecte reden was om van Thomas te leren hoe witloof gekweekt wordt! Een nobele groente, en vanaf nu niet langer onbekend!

Meer info over Thomas Cools Grondwitloof vind je hier:

▸ https://www.grondwitloof.be/thomas-cools/

▸ https://www.lekkervanbijons.be/producten/rechtvanbijdeboer/brussels-vollegrondswitloof-cools-thomas

▸https://www.facebook.com/profile.php?id=100083570132249

Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

Schrijf je hier gratis in!

▸ https://overeten.substack.com

Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

▸ http://www.overetenpodcast.be

▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/heartofagave

▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

Goesting in iets anders?

Sinds kort heb ik een nieuwe podcast erbij, in het Oostends! Oostende Verteld is een podcast naar het gelijknamige boek van Karel Jonckheere, waarbij ik de verhalen afstofte, vertaalde naar het sappige Oostends en ze nieuw leven gaf door middel van muziek en geluidsfragmenten. 

▸ http://www.oostendeverteld.be