Episodes

Klief, Voeding in de gezondheidszorg - Over Eten #108
June 20, 2024x
108
01:12:3966.52 MB

Klief, Voeding in de gezondheidszorg - Over Eten #108

Nick Marlein is een kerel die ik al ken uit de tijd dat we nog in bands speelden na onze schooltijd. We liepen elkaar tegen het lijf op optredens in de lokale jeugdhuizen en festivals, maar ook in de wandelgangen van onze school. Hij studeerde verpleegkunde en waar ik niets deed met mijn diploma, werkte hij zich steeds verder op. Ondertussen mag ik hem mijnheer directeur noemen, want hij is direc...

Timon Michiels, Carcasse - Over Eten #107
June 06, 2024x
107
02:01:40111.4 MB

Timon Michiels, Carcasse - Over Eten #107

Timon is chef en vennoot van Carcasse, misschien wel het bekendste vleesrestaurant van ons land. Zijn parcours daarnaartoe, dat liep niet bepaald in een rechte lijn en overschreed wel een paar landsgrenzen: Van een koksopleiding in Koksijde na zijn middelbaar en een aanvullende opleiding in Lausanne, naar chef van de Belgische ambassade in Washington DC en daarna bijna per toeval chef worden van ...

FAVV - Over Eten #106
May 23, 2024x
106
01:09:5964.09 MB

FAVV - Over Eten #106

Als we de gemiddelde supermarkt of restaurant binnenstappen, dan gaan we er eigenlijk zoieso van uit dat de producten die we kopen of op ons bord krijgen correct klaargemaakt zijn en goed zijn voor ons. Dan bedoel ik dat niet per se in de fitness-versie van goed zijn voor ons, maar wel eerder van: we gaan er niets aan overhouden: geen ziektes, geen vergiftiging of geen andere schade. Ons voedsel ...

Indonesisch restaurant Kartini - Over Eten #105
May 09, 2024x
105
01:14:2268.1 MB

Indonesisch restaurant Kartini - Over Eten #105

Het nieuws dat het Indonesisch restaurant Kartini over te nemen stond sloeg in als een bom. In tegenstelling tot onze Noorderburen is het hier niet zo evident om van de Indonesische keuken te genieten. Al 35 jaar lang zorgen Jusuf en Caroline voor geuren en smaken met Oost-Javaanse flair op de Oude Koornmarkt. Nu het tijd wordt om de stok door te geven, is het ook een mooie gelegenheid om even te...

Picnic Pleasures - Over Eten #104
April 25, 2024x
104
01:31:2783.74 MB

Picnic Pleasures - Over Eten #104

Isabelle Uselli werkt professioneel in de media achter de schermen, maar in haar vrije tijd blogt en tiktokt ze onder de naam Picnic Pleasures. Als zelfverklaarde fan van meeneemvoedsel deelt ze haar creaties graag met de wereld, en met succes. Dit jaar werd ze genomineerd voor een Jamie, de Oscars van de Vlaamse online-video-wereld. Een leuk gesprek over een digitaal platform die al lang niet ...

Brouwerij Eylenbosch - Over Eten Extra
April 19, 202400:22:2320.5 MB

Brouwerij Eylenbosch - Over Eten Extra

Live opgenomen op The Beer Experience in Heusden-Zolder. Brouwerij Eylenbosch was een succesvolle lambiek brouwerij in het midden van de vorige eeuw. Door een verminderde populariteit van dit soort bier sloten ze de deuren begin jaren 90. Tot in 2018 het idee ontstond om een nieuw verhaal te schrijven voor deze brouwerij. Klaas Vanderpoorten, de brouwer, die sprak met mij over lambiek, brouweri...

Heidi's Hoeve Eieren - Over Eten #103
April 11, 2024x
103
01:43:1194.47 MB

Heidi's Hoeve Eieren - Over Eten #103

Heidi groeide op zonder kippen, maar werd er toch ietwat verliefd op toen ze de zaak van haar schoonouders ondersteunde en overnam. Ze is dan ook de perfecte persoon om me te vertellen hoe dat nu juist zit met de kip en het ei, want laat ons eerlijk zijn: dit nederige ingredient gebruiken we dan misschien wel alle dagen in ongelofelijk veel bereidingen, gerechten en sauzen, maar meer dan "he...

Ritchie Limonade - Over Eten #102
March 28, 2024x
102
01:10:3664.64 MB

Ritchie Limonade - Over Eten #102

Ritchie is een op en top Belgisch merk frisdrank met een geschiedenis. En een pauze, als het ware, want in zekere zin was het merk begin de jaren 80 afgevoerd om vergeten te worden, tot Jan Verlinden in zijn familie album keek, een foto van zichzelf tussen de bakken Ritchie aantrof en vaststelde dat Ritchie eigenlijk in deze moderne tijd ook een heel cool merk zou kunnen zijn. Hij zat in een comf...

Think Tomato - Over Eten #101
March 14, 2024x
101
01:28:1480.79 MB

Think Tomato - Over Eten #101

Julie D'heygere begon haar culinaire pad als deelnemer -en winnares- van het populaire Komen Eten programma toen ze nog studente was. Na haar studies sloeg ze een andere richting uit, maar toen ze mama werd en plots tijd tekort had om haar eigen tomatensaus te maken, ging ze op zoek naar een alternatief. En kwam ze van een kale reis thuis. Massa is kassa, moet ze gedacht hebben, dus ze bego...