Timon Michiels, Carcasse - Over Eten #107
June 06, 202402:01:40

Timon Michiels, Carcasse - Over Eten #107

Timon is chef en vennoot van Carcasse, misschien wel het bekendste vleesrestaurant van ons land. Zijn parcours daarnaartoe, dat liep niet bepaald in een rechte lijn en overschreed wel een paar landsgrenzen: Van een koksopleiding in Koksijde na zijn middelbaar en een aanvullende opleiding in Lausanne, naar chef van de Belgische ambassade in Washington DC en daarna bijna per toeval chef worden van Carcasse.


We hadden het over wafels en pannekoeken bakken in Amerika, waarom Antwerpse Handjes een probleem vormden en meer, maar evenzeer over de druk die op zijn schouders lag als nieuwbakken chef van Carcasse maar ook toen hij hoog in de lijstjes eindigde van Beste Steak Restaurant ter wereld. Desalniettemin is er heel veel positiviteit en fun in de wereld van Timon, want hij is goed omringd: door Hendrick Dierendonck en zijn vrouw, zijn team in het restaurant en nu wordt het aftellen naar de opening van de tweede Carcasse-vestiging eind juni 2024.


Meer info over Timon en Carcasse vind je hier:

▸ https://www.carcasse.be/

▸ https://www.instagram.com/timonmichiels

▸ https://www.instagram.com/carcasse_by_dierendonck/

Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

Schrijf je hier gratis in!

▸ https://overeten.substack.com

Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

▸ http://www.overetenpodcast.be

▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/heartofagave

▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

Goesting in iets anders?

Sinds kort heb ik een nieuwe podcast erbij, in het Oostends! Oostende Verteld is een podcast naar het gelijknamige boek van Karel Jonckheere, waarbij ik de verhalen afstofte, vertaalde naar het sappige Oostends en ze nieuw leven gaf door middel van muziek en geluidsfragmenten. 

▸ http://www.oostendeverteld.be