Seizoen: 1

Eva Kestemont over ultrabewerkte voeding - Over Eten #118
November 07, 202402:20:27

Eva Kestemont over ultrabewerkte voeding - Over Eten #118

Eva Kestemont schrijft over alles wat met eten te maken heeft. Van veld tot bord; met alle obstakels ertussen. En Eva, die had ooit als beginnend journaliste een idee. En soms moeten goede ideeën, net als wijn, een beetje rijpen om tot zijn volle wasdom te komen. Het idee was om een maand lang geen ultrabewerkte voeding te eten en daar tips en tricks uit te halen hoe je zo’n dingen best doet. Na ...

Messenmaker Clem Vanhee - Over Eten #117
October 24, 202401:41:16

Messenmaker Clem Vanhee - Over Eten #117

Als je als mechanisch ingenieur afgestudeerd bent en het werkveld induikt, dan is het logisch dat je hobbies zoekt, toch? De tijd die studeren innam is plots vrij en dan is siersmeden een hobby als een ander. In die lessen maakte Clem Vanhee zijn eerste messen en het zaadje was geplant. Ondertussen worden zijn messen gebruikt door de gasten van Carcasse, maar ook door chefs zoals Christophe H...

Karola's Kitchen - Over Eten #116
October 10, 202402:37:54

Karola's Kitchen - Over Eten #116

Karolien Olaerts begon ooit een beetje als hobby met haar blog toen ze nog leerkracht was in een middelbare school. Ze won foodblog awards, is vaste content creator/partner voor Delhaize, auteur van verschillende (kook)boeken, podcasthost, 5e populairste vrouw van Vlaanderen, TV kok op Njam! en voorvechter van gezond(er) eten zonder regeltjes en vooral: uitgesproken. Een gesprek over eetstoor...

Marian Kin; Koken Met De Morgen - Over Eten #115
September 26, 202401:44:24

Marian Kin; Koken Met De Morgen - Over Eten #115

Marian Kin is redactiemanager en culinair journalist bij De Morgen en leidt daar onder andere de rubriek Koken Met De Morgen. Culinair nieuws, interviews met de grootsten in de culinaire wereld, reviews van 's lands beste restaurants... Allemaal taken die ze met plezier op zich neemt. Ik sprak met Marian om te begrijpen hoe zo'n rubriek opgebouwd wordt, want goed anderhalf jaar geleden ...

Foodbag - Over Eten #114
September 12, 202401:37:16

Foodbag - Over Eten #114

Foodbag viert dit jaar zijn 10e verjaardag en dat is natuurlijk het gedroomde excuus om samen met Stephane Ronse, oprichter en CEO van het Belgische maaltijdboxen bedrijf samen te zitten. Foodbag ontstond toen Stephane eigenlijk een beetje gefrustreerd rondliep in de supermarkt en dacht dat er een makkelijkere manier moet zijn om de juiste ingredienten te vinden en hij niet zo hard zou moeten...

Cookiele Antwerpen - Over Eten #113
August 29, 202401:35:22

Cookiele Antwerpen - Over Eten #113

Oriana begon samen met een vriendin Cookies te bakken in haar appartementskeukentje. Leuk, zo'n klein bedrijfje, maar ondertussen groeide ze uit tot Antwerpen's nummer 1 American Cookie Bakker van 't Stad; van een oventje waar 12 cookies in pastten tot nu duizenden cookies per week, verkocht via een van haar (ondertussen) drie vestigingen! Deze theatrale duizendpoot had geen dromen ...

Hakim Chatar - Over Eten #112
August 15, 202402:18:12

Hakim Chatar - Over Eten #112

Hakim Chatar is DJ, presentator, graag geziene gast op feestjes, booking agent, manusje-van-alles-achter-de-schermen, runt zijn eigen productiehuis en vooral: creatieve alleskunner. Sinds kort mag je daar ook runner up van Masterchef en kookboekauteur aan toevoegen en dat laatste is de perfecte reden om The Man uit te nodigen om een gesprek te hebben over Masterchef, Marrokaanse BBQs en zijn nieu...

Michiel Rabaey, Storm - Over Eten #111
August 01, 202401:28:19

Michiel Rabaey, Storm - Over Eten #111

Michiel Rabaey is chef van restaurant Storm in Oostende. Samen met zijn vrouw Nathalie runt hij het restaurant met een ongelofelijke drive. De wind zit hun in de zeilen en Michiel kwam langs om te praten over zijn passie en liefde voor alles wat vers uit de zee komt. Geen enkel restaurant in Vlaanderen kan claimen dichter bij de bron te liggen dan hem: de Oostendse vismijn ligt aan de andere zijd...

Tom Bertels, Belgisch Kampioen BBQ - Over Eten #110
July 18, 202402:18:34

Tom Bertels, Belgisch Kampioen BBQ - Over Eten #110

Tussen de vele regendruppels door heeft deze gast zijn bbq al meer aangestoken dan de meeste mensen de zon gezien hebben deze zomer. Ooit begon Tom Bertels voor de hobby een beetje te BBQen in de tuin en dat leidde tot meer: heel veel meer! Ondertussen is deze mijnheer Belgisch Kampioen BBQ en scoorde hij ook in de Verenigde Staten hoog op het World Championship BBQ in Lynchburg, Tennessee. Dat le...

Amy Mary Specialty Ice Creams - Over Eten #109
July 04, 202401:17:25

Amy Mary Specialty Ice Creams - Over Eten #109

De zomer in Oostende... Da's mijn favoriete seizoen om op het einde van de dag nog naar het stadscentrum te trekken, een ijsje te kopen en de zonsondergang vanop de zeedijk gaan bewonderen. Al sinds jaar en dag zijn er allerlei cremeries, ijssalons, cremekarren of hoe je het ook wil noemen, maar nog nooit eerder was er Amy Mary. Amy Mary neemt een iets nerdy approach hoe ijs gemaakt moet worden, m...