Seizoen: 1

Szelim Man, Cuichine Antwerpen - Over Eten #122
January 02, 202501:49:37

Szelim Man, Cuichine Antwerpen - Over Eten #122

Het ene nieuwjaar is nog maar achter de rug en we kunnen al uitkijken naar het volgende: het Chinees nieuwjaar. Al eeuwen lang kent China een diaspora en die brachten ook bij ons in de jaren 60 nieuwigheden met zich mee: de chinese restaurants ontstonden, werden populair en zijn ondertussen iconisch. En tegelijkertijd ook wat aan het uitsterven: de meesten deden dit puur uit economische redenen e...

Jeroen De Pauw - Over Eten #121
December 19, 202402:05:50

Jeroen De Pauw - Over Eten #121

Jeroen De Pauw is het type TV chef die je doet honger krijgen. Zijn recepten zijn haalbaar om thuis te maken, maar uitdagend genoeg om het boeiend te houden. Net zoals zijn tv programmas. 100% zichzelf, 100% rock en roll en het spat van het scherm af: hij houdt 100% van lekker eten. Deze chef ging naar de hotelschool, werkte in restaurants zoals Comme Chez Soi en Hof Van Cleve, en ging daarna op t...

Graskiekens - Over Eten #120
December 05, 202401:37:31

Graskiekens - Over Eten #120

Wiebe Vermiesch is een enthousiaste jonge mens die wil boeren. Maar boeren in deze tijden, dat is ofwel het boerderij-bedrijf van je ouders overnemen of diepe zakken hebben om een bedrijf van 0 te kunnen opstarten. Wiebe kwam terug van een werkvakantie in Australie en Aotearoa (Nieuw-Zeeland) vol ideeen hoe landbouw anders kan; kreeg een stukje grond in gebruik van zijn nonkel en zoals altijd too...

Pastology - Over Eten #119
November 21, 202401:53:14

Pastology - Over Eten #119

Surprise, surprise, motherf-ers. Een slagzin waarmee Bruna Bonaca filmpjes op het sociale mediakanaal kracht meegeeft. Maar laat er geen verwarring over bestaan: Bruna is geen content creator, maar pastamaker. Met haar bedrijf Pastology maakt ze pasta -met de hand en op maat- voor 's lands grootste sterrenchefs. Een verhaal dat begon uit verveling tijdens corona maar een les werd in de kracht van...

Eva Kestemont over ultrabewerkte voeding - Over Eten #118
November 07, 202402:20:27

Eva Kestemont over ultrabewerkte voeding - Over Eten #118

Eva Kestemont schrijft over alles wat met eten te maken heeft. Van veld tot bord; met alle obstakels ertussen. En Eva, die had ooit als beginnend journaliste een idee. En soms moeten goede ideeën, net als wijn, een beetje rijpen om tot zijn volle wasdom te komen. Het idee was om een maand lang geen ultrabewerkte voeding te eten en daar tips en tricks uit te halen hoe je zo’n dingen best doet. Na ...

Messenmaker Clem Vanhee - Over Eten #117
October 24, 202401:41:16

Messenmaker Clem Vanhee - Over Eten #117

Als je als mechanisch ingenieur afgestudeerd bent en het werkveld induikt, dan is het logisch dat je hobbies zoekt, toch? De tijd die studeren innam is plots vrij en dan is siersmeden een hobby als een ander. In die lessen maakte Clem Vanhee zijn eerste messen en het zaadje was geplant. Ondertussen worden zijn messen gebruikt door de gasten van Carcasse, maar ook door chefs zoals Christophe H...

Karola's Kitchen - Over Eten #116
October 10, 202402:37:54

Karola's Kitchen - Over Eten #116

Karolien Olaerts begon ooit een beetje als hobby met haar blog toen ze nog leerkracht was in een middelbare school. Ze won foodblog awards, is vaste content creator/partner voor Delhaize, auteur van verschillende (kook)boeken, podcasthost, 5e populairste vrouw van Vlaanderen, TV kok op Njam! en voorvechter van gezond(er) eten zonder regeltjes en vooral: uitgesproken. Een gesprek over eetstoor...

Marian Kin; Koken Met De Morgen - Over Eten #115
September 26, 202401:44:24

Marian Kin; Koken Met De Morgen - Over Eten #115

Marian Kin is redactiemanager en culinair journalist bij De Morgen en leidt daar onder andere de rubriek Koken Met De Morgen. Culinair nieuws, interviews met de grootsten in de culinaire wereld, reviews van 's lands beste restaurants... Allemaal taken die ze met plezier op zich neemt. Ik sprak met Marian om te begrijpen hoe zo'n rubriek opgebouwd wordt, want goed anderhalf jaar geleden ...

Foodbag - Over Eten #114
September 12, 202401:37:16

Foodbag - Over Eten #114

Foodbag viert dit jaar zijn 10e verjaardag en dat is natuurlijk het gedroomde excuus om samen met Stephane Ronse, oprichter en CEO van het Belgische maaltijdboxen bedrijf samen te zitten. Foodbag ontstond toen Stephane eigenlijk een beetje gefrustreerd rondliep in de supermarkt en dacht dat er een makkelijkere manier moet zijn om de juiste ingredienten te vinden en hij niet zo hard zou moeten...

Cookiele Antwerpen - Over Eten #113
August 29, 202401:35:22

Cookiele Antwerpen - Over Eten #113

Oriana begon samen met een vriendin Cookies te bakken in haar appartementskeukentje. Leuk, zo'n klein bedrijfje, maar ondertussen groeide ze uit tot Antwerpen's nummer 1 American Cookie Bakker van 't Stad; van een oventje waar 12 cookies in pastten tot nu duizenden cookies per week, verkocht via een van haar (ondertussen) drie vestigingen! Deze theatrale duizendpoot had geen dromen ...