Peppe Giacomazza - Over Eten #93
Over EtenNovember 23, 2023x
93
01:35:0587.06 MB

Peppe Giacomazza - Over Eten #93

Peppe Giacomazza is een van Vlaanderens bekendste chefs. Enerzijds is deze sympathieke Limburgse Italo-Belg een gevierde chef in zn eigen recht: Gault-Millau bekroonde hem en zn restaurant La Botte in Genk tot twee maal toe met de titel “Italiaan Van Het Jaar” en anderzijds is hij een van die sterkhouders van tv-kanaal njam! waar hij al van het prille begin de liefde voor de Italiaanse keuken deelt met gans Vlaanderen. 

Peppe groeide op in La Botte, het restaurant gestart door zijn vader Vincenzo. Dit zorgde ervoor dat hij al beter Italiaans kon koken dan zijn leerkrachten toen hij richting de Hasseltse hotelschool trok als jonge knaap. In zijn nieuwste boek Identità keert hij terug naar zijn roots en toont hij zo wie hij is. Meer nog dan een klassiek kookboek vol recepten is dit een reis langs wie Peppe is geworden en tegelijkertijd een eerbetoon aan de Italiaanse keuken en natuurlijk een goede reden om te praten over een van Europas meest geliefde keukens met een van ‘s lands meest geliefde kok.

Meer infomatie over Peppe Giacomazza vind je hier:

▸ https://www.labotte.be/

▸ https://www.instagram.com/labottegenk/

▸ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064754914581

▸ https://njam.tv/chefs/peppe-giacomazza

▸ https://www.pelckmansuitgevers.be/identita.html

Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

Schrijf je hier gratis in!

▸ https://overeten.substack.com

Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

▸ http://www.overetenpodcast.be

▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

▸ http://www.instagram.com/heartofagave

▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast