Over De Podcast

Over Eten werd door Knack Weekend omschreven als "de boeiendste culinaire podcast van Vlaanderen". 
Een hele eer volgens de host van de podcast, Stijn Deschacht.

"Het idee om een podcast te maken was eigenlijk al een hele tijd aan het sluimeren.", vertelt Stijn. "Door omstandigheden kwam het er nooit van, tot ik in de zomer van 2018 wel de tijd had om een podcast te maken, en toen maakte ik ook de eerste opnames."
Die eerste aflevering, over de oesterkwekerij in Oostende, kwam in januari 2019 online. 

In de podcast verwelkomt Stijn elke aflevering opnieuw een of meerdere gasten die hun verhaal vertellen. Chefs, boeren, bakkers, makers, journalisten, kwekers, frisdrankmasters, brouwers, wetenschappers,... Iedereen met een passie en een link met lekker eten wordt verwelkomd voor een interessant gesprek! 

Alle Afleveringen

Zijn culinaire allround kennis maakt hem een top-interviewer.

Joesoflu - via Apple Podcasts

Laatste Afleveringen


Klief, Voeding in de gezondheidszorg - Over Eten #108
June 20, 2024x
108
01:12:3966.52 MB

Klief, Voeding in de gezondheidszorg - Over Eten #108

Nick Marlein is een kerel die ik al ken uit de tijd dat we nog in bands speelden na onze schooltijd. We liepen elkaar tegen het lijf op optredens in de lokale jeugdhuizen en festivals, maar ook in de wandelgangen van onze school. Hij studeerde verpleegkunde en waar ik niets deed met mijn diploma, werkte hij zich steeds verder op. Ondertussen mag ik hem mijnheer directeur noemen, want hij is direc...

Timon Michiels, Carcasse - Over Eten #107
June 06, 2024x
107
02:01:40111.4 MB

Timon Michiels, Carcasse - Over Eten #107

Timon is chef en vennoot van Carcasse, misschien wel het bekendste vleesrestaurant van ons land. Zijn parcours daarnaartoe, dat liep niet bepaald in een rechte lijn en overschreed wel een paar landsgrenzen: Van een koksopleiding in Koksijde na zijn middelbaar en een aanvullende opleiding in Lausanne, naar chef van de Belgische ambassade in Washington DC en daarna bijna per toeval chef worden van ...

FAVV - Over Eten #106
May 23, 2024x
106
01:09:5964.09 MB

FAVV - Over Eten #106

Als we de gemiddelde supermarkt of restaurant binnenstappen, dan gaan we er eigenlijk zoieso van uit dat de producten die we kopen of op ons bord krijgen correct klaargemaakt zijn en goed zijn voor ons. Dan bedoel ik dat niet per se in de fitness-versie van goed zijn voor ons, maar wel eerder van: we gaan er niets aan overhouden: geen ziektes, geen vergiftiging of geen andere schade. Ons voedsel ...

Over Stijn Deschacht

Stijn is de host van Over Eten, maar daarnaast is hij ook Oostendenaar, kok bij Bar Bulot Zedelgem, gepassioneerd door de Mexicaanse keuken en houdt hij van af en toe de nekspieren losmaken bij een goede metalband.

Host

Stijn Deschacht


Reviews

Laat de mensen spreken!

Apple Podcasts
Om van te smullen !

Fijn om door jouw podcast mee om sleeptouw te worden genomen . Jouw interviews zijn verrijkend, betekenisvol, verbindend, inspirerend, … Diep respect ! 🙏🏽

Apple Podcasts
Beste food podcast in België

Telkens opnieuw leuke thema’s met correcte en soms ook wel kritische vragen van Stijn. Zijn culinaire allround kennis maakt hem een topinterviewer. Enige minpuntje: ik had graag 1 of meer podcasts van hem per week beluisterd 😉😉 Keep up the good work 👌

Apple Podcasts
Waarschijnlijk de beste Nederlandstalige podcast over eten

Erg goed gemaakt, fijne gasten met interessante thema’s en erg verwarmend om te luisteren naar al die verhalen vol passie. Erg benieuwd naar dat Mexicaans restaurant van Stijn trouwens.

Laatste video

Ja, je kan deze podcast ook bekijken op youtube!