Over De Podcast
Over Eten werd door Knack Weekend omschreven als "de boeiendste culinaire podcast van Vlaanderen".
Een hele eer volgens de host van de podcast, Stijn Deschacht.
"Het idee om een podcast te maken was eigenlijk al een hele tijd aan het sluimeren.", vertelt Stijn. "Door omstandigheden kwam het er nooit van, tot ik in de zomer van 2018 wel de tijd had om een podcast te maken, en toen maakte ik ook de eerste opnames."
Die eerste aflevering, over de oesterkwekerij in Oostende, kwam in januari 2019 online.
In de podcast verwelkomt Stijn elke aflevering opnieuw een of meerdere gasten die hun verhaal vertellen. Chefs, boeren, bakkers, makers, journalisten, kwekers, frisdrankmasters, brouwers, wetenschappers,... Iedereen met een passie en een link met lekker eten wordt verwelkomd voor een interessant gesprek!

Zijn culinaire allround kennis maakt hem een top-interviewer.

Joesoflu - via Apple Podcasts
“
Laatste Afleveringen
Humus x Hortense - Over Eten #124
In Elsene, vlakbij het Flagey-plein, ligt een klein restaurantje wat ondertussen mag rekenen op een hele waslijst aan prijzen en bekroningen. In de essentie is het restaurant een verlengde van de wereld van chef Nicolas Decloedt en zijn partner Caroline Baerten. Deze voormalige kunstfotograaf en kunstcriticus creeren in hun restaurant een wereld waar dingen beter kunnen: voor de gast en voor de h...
Davai Dumplings, Over Eten #123
Ruslan had zin om te ondernemen maar wist alleen dat hij geen zoveelste SAAS de wereld wilde insturen. De inspiratie voor een product haalde hij thuis: de gevulde pasta van zijn mama; Pelmeni. De gemiddelde Vlaming heeft nog nooit van pelmeni gehoord, en wat een Vlaming niet kent gaat die niet eten. Desalniettemin heeft hij samen met zijn businesspartner Maybritt deze vegan dumpling op de kaart...
Szelim Man, Cuichine Antwerpen - Over Eten #122
Het ene nieuwjaar is nog maar achter de rug en we kunnen al uitkijken naar het volgende: het Chinees nieuwjaar. Al eeuwen lang kent China een diaspora en die brachten ook bij ons in de jaren 60 nieuwigheden met zich mee: de chinese restaurants ontstonden, werden populair en zijn ondertussen iconisch. En tegelijkertijd ook wat aan het uitsterven: de meesten deden dit puur uit economische redenen e...
Over Stijn Deschacht
Stijn is de host van Over Eten, maar daarnaast is hij ook Oostendenaar, kok bij Bar Bulot Zedelgem, gepassioneerd door de Mexicaanse keuken en houdt hij van af en toe de nekspieren losmaken bij een goede metalband.

Host
Stijn Deschacht

Reviews
Laat de mensen spreken!
Mini tip
Ik luister graag maar kan je iets minder dicht tegen jouw microfoon praten. 😉
Om van te smullen !
Fijn om door jouw podcast mee om sleeptouw te worden genomen . Jouw interviews zijn verrijkend, betekenisvol, verbindend, inspirerend, … Diep respect ! 🙏🏽
Beste food podcast in België
Telkens opnieuw leuke thema’s met correcte en soms ook wel kritische vragen van Stijn. Zijn culinaire allround kennis maakt hem een topinterviewer. Enige minpuntje: ik had graag 1 of meer podcasts van hem per week beluisterd 😉😉 Keep up the good work 👌
Laatste video
Ja, je kan deze podcast ook bekijken op youtube!