Over De Podcast
Over Eten werd door Knack Weekend omschreven als "de boeiendste culinaire podcast van Vlaanderen".
Een hele eer volgens de host van de podcast, Stijn Deschacht.
"Het idee om een podcast te maken was eigenlijk al een hele tijd aan het sluimeren.", vertelt Stijn. "Door omstandigheden kwam het er nooit van, tot ik in de zomer van 2018 wel de tijd had om een podcast te maken, en toen maakte ik ook de eerste opnames."
Die eerste aflevering, over de oesterkwekerij in Oostende, kwam in januari 2019 online.
In de podcast verwelkomt Stijn elke aflevering opnieuw een of meerdere gasten die hun verhaal vertellen. Chefs, boeren, bakkers, makers, journalisten, kwekers, frisdrankmasters, brouwers, wetenschappers,... Iedereen met een passie en een link met lekker eten wordt verwelkomd voor een interessant gesprek!

Zijn culinaire allround kennis maakt hem een top-interviewer.

Joesoflu - via Apple Podcasts
“
Laatste Afleveringen
Joost Arijs - Over Eten #133
Joost Arijs begon zijn pad in klassieke patisseriezaken maar verfijnde zijn kunst nog meer toen hij aan de slag ging in driesterrenrestaurant Hof Van Cleve. Na dat avontuur besloot hij om zijn eigen verhaal te schrijven en deed hij zijn patisserie open in Gent, zonder brood en sommigen -waaronder zijn eigen moeder!- verklaarden hem daar knettergek voor. Hij gaf iedereen ongelijk en een paar jaar ...
Ann Keymeulen; Stichter Belgian Cheese Awards - Over Eten #132
Ann Keymeulen, die houdt van kaas. Heel veel zelfs. Een passie werd voor haar een roeping en elke dag probeert ze anderen ervan te overtuigen dat kaas fantastisch is. De terroir, de smaak, de textuur, de geschiedenis, de verhalen... Er is weinig aan het ganse kaas-verhaal wat Ann niet wil weten of niet gaat delen. En binnen de grote wereld van wereldkazen heeft ze toch een zwak plekje voor kazen ...
Royal Belgian Caviar - Over Eten #131
Als je aan top gastronomische producten uit ons land denkt, dan is de kans klein dat kaviaar uberhaupt in je lijstje staat. En toch telt ons landje een van 's werelds voornaamste kaviaarproducenten. In Turnhout, hoog in de stille kempen, wordt al sinds eind jaren 90 steuren gekweekt met het oog op kaviaarproductie. Omdat steuren traag groeiende vissen zijn duurde het echter tot 2002 voor de e...
Over Stijn Deschacht
Stijn is de host van Over Eten, maar daarnaast is hij ook Oostendenaar, kok bij Bar Bulot Zedelgem, gepassioneerd door de Mexicaanse keuken en houdt hij van af en toe de nekspieren losmaken bij een goede metalband.

Host
Stijn Deschacht

Reviews
Laat de mensen spreken!
Mini tip
Ik luister graag maar kan je iets minder dicht tegen jouw microfoon praten. 😉
Om van te smullen !
Fijn om door jouw podcast mee om sleeptouw te worden genomen . Jouw interviews zijn verrijkend, betekenisvol, verbindend, inspirerend, … Diep respect ! 🙏🏽
Beste food podcast in België
Telkens opnieuw leuke thema’s met correcte en soms ook wel kritische vragen van Stijn. Zijn culinaire allround kennis maakt hem een topinterviewer. Enige minpuntje: ik had graag 1 of meer podcasts van hem per week beluisterd 😉😉 Keep up the good work 👌
Laatste video
Ja, je kan deze podcast ook bekijken op youtube!