Over De Podcast
Over Eten werd door Knack Weekend omschreven als "de boeiendste culinaire podcast van Vlaanderen".
Een hele eer volgens de host van de podcast, Stijn Deschacht.
"Het idee om een podcast te maken was eigenlijk al een hele tijd aan het sluimeren.", vertelt Stijn. "Door omstandigheden kwam het er nooit van, tot ik in de zomer van 2018 wel de tijd had om een podcast te maken, en toen maakte ik ook de eerste opnames."
Die eerste aflevering, over de oesterkwekerij in Oostende, kwam in januari 2019 online.
In de podcast verwelkomt Stijn elke aflevering opnieuw een of meerdere gasten die hun verhaal vertellen. Chefs, boeren, bakkers, makers, journalisten, kwekers, frisdrankmasters, brouwers, wetenschappers,... Iedereen met een passie en een link met lekker eten wordt verwelkomd voor een interessant gesprek!
![](https://images.podcastpage.io/fetch/https%3A%2F%2Fsites.podcastpage.io%2F65d33adf6b0197c528b24c1d%2Fmedia%2F41d2e13f31b69d75b320.jpg?q=85)
Zijn culinaire allround kennis maakt hem een top-interviewer.
![](https://marketing.services.apple/api/storage/images/64dbe2a8587a700007115373/en-us-large@1x.png)
Joesoflu - via Apple Podcasts
“
Laatste Afleveringen
Tom Bertels, Belgisch Kampioen BBQ - Over Eten #110
Tussen de vele regendruppels door heeft deze gast zijn bbq al meer aangestoken dan de meeste mensen de zon gezien hebben deze zomer. Ooit begon Tom Bertels voor de hobby een beetje te BBQen in de tuin en dat leidde tot meer: heel veel meer! Ondertussen is deze mijnheer Belgisch Kampioen BBQ en scoorde hij ook in de Verenigde Staten hoog op het World Championship BBQ in Lynchburg, Tennessee. Dat le...
Amy Mary Specialty Ice Creams - Over Eten #109
De zomer in Oostende... Da's mijn favoriete seizoen om op het einde van de dag nog naar het stadscentrum te trekken, een ijsje te kopen en de zonsondergang vanop de zeedijk gaan bewonderen. Al sinds jaar en dag zijn er allerlei cremeries, ijssalons, cremekarren of hoe je het ook wil noemen, maar nog nooit eerder was er Amy Mary. Amy Mary neemt een iets nerdy approach hoe ijs gemaakt moet worden, m...
Klief, Voeding in de gezondheidszorg - Over Eten #108
Nick Marlein is een kerel die ik al ken uit de tijd dat we nog in bands speelden na onze schooltijd. We liepen elkaar tegen het lijf op optredens in de lokale jeugdhuizen en festivals, maar ook in de wandelgangen van onze school. Hij studeerde verpleegkunde en waar ik niets deed met mijn diploma, werkte hij zich steeds verder op. Ondertussen mag ik hem mijnheer directeur noemen, want hij is direc...
Over Stijn Deschacht
Stijn is de host van Over Eten, maar daarnaast is hij ook Oostendenaar, kok bij Bar Bulot Zedelgem, gepassioneerd door de Mexicaanse keuken en houdt hij van af en toe de nekspieren losmaken bij een goede metalband.
![](https://images.podcastpage.io/fetch/https%3A%2F%2Fsites.podcastpage.io%2F65d33adf6b0197c528b24c1d%2Fmedia%2Fce29aeb8ae9b18228746.jpg?q=85)
Host
Stijn Deschacht
![](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/89/HD_transparent_picture.png/1280px-HD_transparent_picture.png)
Reviews
Laat de mensen spreken!
Om van te smullen !
Fijn om door jouw podcast mee om sleeptouw te worden genomen . Jouw interviews zijn verrijkend, betekenisvol, verbindend, inspirerend, … Diep respect ! 🙏🏽
Beste food podcast in België
Telkens opnieuw leuke thema’s met correcte en soms ook wel kritische vragen van Stijn. Zijn culinaire allround kennis maakt hem een topinterviewer. Enige minpuntje: ik had graag 1 of meer podcasts van hem per week beluisterd 😉😉 Keep up the good work 👌
Waarschijnlijk de beste Nederlandstalige podcast over eten
Erg goed gemaakt, fijne gasten met interessante thema’s en erg verwarmend om te luisteren naar al die verhalen vol passie. Erg benieuwd naar dat Mexicaans restaurant van Stijn trouwens.
Laatste video
Ja, je kan deze podcast ook bekijken op youtube!