Over De Podcast
Over Eten werd door Knack Weekend omschreven als "de boeiendste culinaire podcast van Vlaanderen".
Een hele eer volgens de host van de podcast, Stijn Deschacht.
"Het idee om een podcast te maken was eigenlijk al een hele tijd aan het sluimeren.", vertelt Stijn. "Door omstandigheden kwam het er nooit van, tot ik in de zomer van 2018 wel de tijd had om een podcast te maken, en toen maakte ik ook de eerste opnames."
Die eerste aflevering, over de oesterkwekerij in Oostende, kwam in januari 2019 online.
In de podcast verwelkomt Stijn elke aflevering opnieuw een of meerdere gasten die hun verhaal vertellen. Chefs, boeren, bakkers, makers, journalisten, kwekers, frisdrankmasters, brouwers, wetenschappers,... Iedereen met een passie en een link met lekker eten wordt verwelkomd voor een interessant gesprek!
Zijn culinaire allround kennis maakt hem een top-interviewer.
Joesoflu - via Apple Podcasts
“
Laatste Afleveringen
Graskiekens - Over Eten #120
Wiebe Vermiesch is een enthousiaste jonge mens die wil boeren. Maar boeren in deze tijden, dat is ofwel het boerderij-bedrijf van je ouders overnemen of diepe zakken hebben om een bedrijf van 0 te kunnen opstarten. Wiebe kwam terug van een werkvakantie in Australie en Aotearoa (Nieuw-Zeeland) vol ideeen hoe landbouw anders kan; kreeg een stukje grond in gebruik van zijn nonkel en zoals altijd too...
Pastology - Over Eten #119
Surprise, surprise, motherf-ers. Een slagzin waarmee Bruna Bonaca filmpjes op het sociale mediakanaal kracht meegeeft. Maar laat er geen verwarring over bestaan: Bruna is geen content creator, maar pastamaker. Met haar bedrijf Pastology maakt ze pasta -met de hand en op maat- voor 's lands grootste sterrenchefs. Een verhaal dat begon uit verveling tijdens corona maar een les werd in de kracht van...
Eva Kestemont over ultrabewerkte voeding - Over Eten #118
Eva Kestemont schrijft over alles wat met eten te maken heeft. Van veld tot bord; met alle obstakels ertussen. En Eva, die had ooit als beginnend journaliste een idee. En soms moeten goede ideeën, net als wijn, een beetje rijpen om tot zijn volle wasdom te komen. Het idee was om een maand lang geen ultrabewerkte voeding te eten en daar tips en tricks uit te halen hoe je zo’n dingen best doet. Na ...
Over Stijn Deschacht
Stijn is de host van Over Eten, maar daarnaast is hij ook Oostendenaar, kok bij Bar Bulot Zedelgem, gepassioneerd door de Mexicaanse keuken en houdt hij van af en toe de nekspieren losmaken bij een goede metalband.
Host
Stijn Deschacht
Reviews
Laat de mensen spreken!
Om van te smullen !
Fijn om door jouw podcast mee om sleeptouw te worden genomen . Jouw interviews zijn verrijkend, betekenisvol, verbindend, inspirerend, … Diep respect ! 🙏🏽
Beste food podcast in België
Telkens opnieuw leuke thema’s met correcte en soms ook wel kritische vragen van Stijn. Zijn culinaire allround kennis maakt hem een topinterviewer. Enige minpuntje: ik had graag 1 of meer podcasts van hem per week beluisterd 😉😉 Keep up the good work 👌
Waarschijnlijk de beste Nederlandstalige podcast over eten
Erg goed gemaakt, fijne gasten met interessante thema’s en erg verwarmend om te luisteren naar al die verhalen vol passie. Erg benieuwd naar dat Mexicaans restaurant van Stijn trouwens.
Laatste video
Ja, je kan deze podcast ook bekijken op youtube!