Over Eten

Over Eten

Over Eten is een podcast voor nieuwsgierige eters en drinkers, gehost door Stijn Deschacht. Elke aflevering praat ik met een of meerder gasten over hun passie in de wereld van lekker eten en drinken: boeren, chefs, vissers, bakkers, chocolatiers, kaasmeesters, brouwers, tequila experts, foodwetenschappers en nog heel veel meer! Elke aflevering opnieuw ga ik op zoek naar gastronomische avonturen, culinaire verhalen, lekkere foodstories en kom ik meer te weten... over eten!
Reviews:
Brouwerij Eylenbosch - Over Eten Extra
April 19, 202400:22:2320.5 MB

Brouwerij Eylenbosch - Over Eten Extra

Live opgenomen op The Beer Experience in Heusden-Zolder. Brouwerij Eylenbosch was een succesvolle lambiek brouwerij in het midden van de vorige eeuw. Door een verminderde populariteit van dit soort bier sloten ze de deuren begin jaren 90. Tot in 2018 het idee ontstond om een nieuw verhaal te schrijven voor deze brouwerij. Klaas Vanderpoorten, de brouwer, die sprak met mij over lambiek, brouweri...

Heidi's Hoeve Eieren - Over Eten #103
April 11, 2024x
103
01:43:1194.47 MB

Heidi's Hoeve Eieren - Over Eten #103

Heidi groeide op zonder kippen, maar werd er toch ietwat verliefd op toen ze de zaak van haar schoonouders ondersteunde en overnam. Ze is dan ook de perfecte persoon om me te vertellen hoe dat nu juist zit met de kip en het ei, want laat ons eerlijk zijn: dit nederige ingredient gebruiken we dan misschien wel alle dagen in ongelofelijk veel bereidingen, gerechten en sauzen, maar meer dan "he...

Ritchie Limonade - Over Eten #102
March 28, 2024x
102
01:10:3664.64 MB

Ritchie Limonade - Over Eten #102

Ritchie is een op en top Belgisch merk frisdrank met een geschiedenis. En een pauze, als het ware, want in zekere zin was het merk begin de jaren 80 afgevoerd om vergeten te worden, tot Jan Verlinden in zijn familie album keek, een foto van zichzelf tussen de bakken Ritchie aantrof en vaststelde dat Ritchie eigenlijk in deze moderne tijd ook een heel cool merk zou kunnen zijn. Hij zat in een comf...

Think Tomato - Over Eten #101
March 14, 2024x
101
01:28:1480.79 MB

Think Tomato - Over Eten #101

Julie D'heygere begon haar culinaire pad als deelnemer -en winnares- van het populaire Komen Eten programma toen ze nog studente was. Na haar studies sloeg ze een andere richting uit, maar toen ze mama werd en plots tijd tekort had om haar eigen tomatensaus te maken, ging ze op zoek naar een alternatief. En kwam ze van een kale reis thuis. Massa is kassa, moet ze gedacht hebben, dus ze bego...

Glen Ramaekers, Humphrey Chez Pias; Don Papa Rum - Over Eten #100 🎉
February 29, 2024x
100
02:02:12111.88 MB

Glen Ramaekers, Humphrey Chez Pias; Don Papa Rum - Over Eten #100 🎉

Glen Ramaekers is een meer dan bezige bij. 8 jaar lang runde hij Humphrey Chez Pias waar hij invloeden uit de Filipijnse cultuur op een vlotte manier verweefde met fine dining. Niet alleen dat, hij is ook al jarenlang het gezicht van Don Papa, een rum uit de Filipijnen. Cocktailwedstrijden, brand activaties, noem maar op; Glen is er druk voor bezig. In deze aflevering hebben we het over faillie...

Thee Expert Farah Soeleimansjah - Over Eten #99
February 15, 2024x
99
01:39:2891.07 MB

Thee Expert Farah Soeleimansjah - Over Eten #99

Halverwege Tournee Minerale is het perfecte moment om te praten over thee. Thee staat niet hoog op het lijstje van de favoriete drankjes van de Belg. En toch voel ik aan mijn theewater dat het een interessante drank is, met duizenden jaren geschiedenis. Door de helft van de wereldbevolking wordt dit zelfs meer gedronken dan koffie! De consumptie stijgt, maar onbekend maakt onbemind. Ik nodigde the...

Grondwitloof, Thomas Cools - Over Eten #98
February 01, 2024x
98
01:22:1175.25 MB

Grondwitloof, Thomas Cools - Over Eten #98

Geen Belgischer groente, ook al is er weinig groen aan, dan ons witloof. Behalve het feit dat er grondwitloof en waterkweek bestaat en dat de kroppen in het donker groeien, weet ik eigenlijk niets van witloof. Sjanse dus dat Hanne Pluim me vertelde over Thomas Cools, een vierde generatie grondwitloofboer uit Zemst, die niet alleen witloof kweekt, maar ook witloofkroketjes ontwikkelde met restst...

Sarah Renson - Over Eten #97
January 18, 2024x
97
01:18:5872.3 MB

Sarah Renson - Over Eten #97

Sarah Renson ging na haar kunstudies in het middelbaar aan de slag in een restaurant en dat lag haar wel. Ze werkte haar omhoog van afwasser tot chef patisserie en ging op zoek naar meer. Van Hof Van Cleve, via Joost Arijs en The Jane naar haar eigen zaak, waar ze ondertussen twee winkels heeft, 4 workshops per week geeft, en haar taartjes aan tal van andere horeca zaken, Delhaize en Cru verkoopt...

Hanne Pluim, Rookpluim; Toerisme Vlaanderen - Over Eten #96
January 04, 2024x
96
01:36:5788.78 MB

Hanne Pluim, Rookpluim; Toerisme Vlaanderen - Over Eten #96

Hanne Pluim is een vrouw die mij intrigreert: Ze werkt in het dagelijkse leven als culinair expert voor Toerisme Vlaanderen, waar ze op de grootste culinaire events schouder aan schouder staat met vertegenwoordigers van onze Vlaamse keuken zoals Peter Goossens, Frederic Van Tricht en Willem Hiele, maar ook met gepassioneerde producenten zoals Witloofboer Thomas Cools of Friturist Sven De Ville. ...

Nick Hofman, Zuru Zuru Ramen - Over Eten #95
December 21, 2023x
95
02:42:41148.95 MB

Nick Hofman, Zuru Zuru Ramen - Over Eten #95

Nick Hofman is zot van ramen noodles. Zo zot, dat hij naar Japan vloog om te studeren aan de International Ramen school. 2 maand lang leerde hij er in school en op stages de kneepjes van het vak en keerde hij zo terug naar Belgie met een enorme valies aan kennis. An sich lijkt dat niet speciaal, tot je weet dat hij eigenlijk geen positieve ramen ervaringen had voor zijn eerste Japan reis en daa...